Потребителско меню 

 

 

 

 

 

СОК ОТ ЛЮЦЕРНА PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Здравословен стил на живот - Сокове

Начин на приготвяне на сок от люцерна

Вземете около две супени лъжици свежи листа и ги измийте в гевгир. Работете с вашата сокоизстисквачка-миксер на ниска скорост - между 1 и З. Сложете листата от люцерна и чаша сок. Включете за 15-20 секунди, след това изключете. Добавете още една или две чаши сок в зависимост от това колко силна искате да бъде напитката и включете отново за около З0 секунди. Сокът може да бъде подправен със щипка канела или кардамон, ако е необходимо, за да се превърне в интересно и приятно изживяване.

Сок от люцерна при подагра

Люцерната е с богато съдържание на определени минерални соли, които силно подобряват функцията на бъбреците. Някои от тези минерали са калций, магнезий и калий. Всички те действат като диуретици и следователно спомагат да се премахне натрупването на течности в мускулните тъкани и стави.

Сок от люцерна и сърдечносъдови заболявания

Причините за коронарните заболявания е отлагането на масти по стените на артериите. Някои сапонини в люцерната имат способността да "изстъргват" и премахват тези плаки. Сапонините приличат на перилни препарати и се съдържат в някои от ливадните растения, например в юката. Ако бъдат изолирани и се разклатят в епруветка, те приличат на сапунена вода. Това "сапунено" качество на люцерната буквално "изстъргва" мастите чрез химическа реакция.