Потребителско меню 

 

 

 

 

 

Микоза, пиодермия PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Кожни болести

Описание на пиодермия

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всички гнойно възпалителни процеси, причинени от гноеродни бактерии.

Причини за пиодермия

Тези бактерии се намират върху кожата и могат да станат болестотворни при дадени условия - нехигиенична битова и трудова среда, влажна  кожата, по-силно изпотяване, микротравми, замърсяванe, лоша хигиена и др. От вътрешните фактори играят роля намалените защитни сили на организма, неправилното хранене, авитаминозите, инфекциозните заболявания и др.

Описание на микоза

Втората група болести са т. нар. м и к о з и, т. е. заболявания на кожата и кожните придатъци (косми и нокти), причинени от растителни гъбички. Те засягат всички възрасти и са заразни.

Причини за микоза

Някои гъбични паразитират само върху човека, но повечето от тях засягат и животните -кучета, котки, телета и др. Това е важно за изясняване начина на заразяване и предпазване.

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:80374 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?