Потребителско меню 

 

 

 

 

 

Херпес PDF Печат Е-поща
(0 votes, average 0 out of 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Кожни болести

 

Описание на херпес

Обикновеният херпес се причинява от вирус, който навлиза  в човешкия организъм още първите години след раждането. От това заболяване боледуват най-често възрастни хора.

Симптоми на херпес

Болестта започва с парене и лек сърбеж. След 1-2 дни по устните и  по половите органи или други места се появяват една или няколко групи мехурчета, разположени върху леко зачервена основа. Мехурчетата са повърхностно разположени, с кръгла или полусферична форма, големи от главичка на топлийка до лещено зърно, изпълнени с бистра течност. След 7-8 дни те засъхват и се покриват с корички, след отпадането, на които остават врменни кафеникави петна. Понякога има увеличение на близките лимфни възли. Общата продължителност на заболяването е 7-10 дн.и. Обикновеният херпес може да рецидивира на едно и също място с поява  на  нови обриви.

Лечение на херпес

Лечението на обикновения херпес е симптоматично. Препоръчва се леко обтриване на мехурчетата  с памук, напоен със спирт и последващо посипване с талк. Сравнително бързо засъхване на мехурчетата се постига и с намазване с паста за зъби. При повтарящ херпес се препоръчва закаляване на организма, избягване на физическа и умствена - преумора, предпазване от простуда заболявания. Желателно е храната да бъде богата на плодове и зеленчуци.

 

 


На вниманието на кмета

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

ПОМОЩ , ШУМ ОТ КЛИМАТИЦИ!

  На вниманието на кмета: Кюстендилци бавно оглушават от шума на климатици ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ, НО ШУМА ОТ КЛИМАТИЦИТЕ ОСТАНА             Часът е 23, вървим по една от централните улици в град Кюстендил. Трафикът от...

admin - avatar admin 03 Фев 2012 Hits:80326 На вниманието на кмета

Read more
 

Последни обяви

Анкета

Какво най- много харесвате в Кюстендил?